Carte de vacanta – LA EST DE LIBERTATE – romanul si prezentare video

LA EST DE LIBERTATE_catalin_dupu

LA EST DE LIBERTATE spune povestea reala a doua familii si a unui tanar din Romania care intre anii 1979 – 1983 doresc sa emigreze sau sa fuga din tara.

Din prefata, fragment:

La Est de libertate reprezintă un amplu și tragic episod din generația unor români – și nu numai – care și-au căutat o viață mai bună și mai dreaptă, atât cât se poate, departe de Republica Socialistă România.

Istoriile din această carte par acelora care n-au prins deloc vremurile comuniste și accentuat dramatice, niște scenarii de film însă din nefericire – pentru mulți – au însemnat suferință, durere și chiar… moarte. Este posibil. Un sumbru da.

Caruselul istoriei umane a cuprins și un astfel de timp – al fugii, al căutării și îndepărtării de cei dragi, pentru a se reîntâlni odată…

Ideea de a publica un astfel de volum s-a conturat încă din anul 2003, pe când am aflat de călăuze, relația cu Dunărea și Iugoslavia însă simțeam că încă nu este timpul potrivit să apară.

Și cazul lui Victor prezentat în carte, din nefericire, nu este imaginar și demonstrează, din nou, un alt motiv pentru care mulți nu mai suportau regimul comunist.

Am scris acest volum în primăvară 2014, în luna decembrie a aceluiași an și ianuarie – februarie 2015. Apropo de libertate, un detaliu deloc întâmplător a fost acela că am lucrat la roman și într-un avion spre Olanda, dus – întors. În anii 80 așa ceva era doar vis.

Acum cartea La Est de libertate trebuie multora. Cui? Acelora care nu știu ce înseamnă cu adevărat libertate și ce anume să realizeze cu ea. Oh, Doamne, și de câtă nevoie avem toți de aceste repere, și nu mâine, ci azi.

   Scrie cartea aceasta, mi-a spus Andrada, soția mea, într-o seară de decembrie, în mașină, întorcându-ne de la un eveniment prilejuit de Sărbătoarea Nașterii Domnului Isus Hristos.

Toți cei care, din motive foarte bine întemeiate, au hotărât să plece legal sau să fugă de ceea ce se întâmpla dincolo de Cortina de Fier, li se cuvine respect deosebit și prețuire.

Între curajul de a naviga pe internet și a porni spre o altă viață, la mii de kilometri distanță, votez cu cei din urmă, care au prioritate…

E drept că nu fuga în sine este cheia reușitei, ci a pleca după Voia lui Dumnezeu, care niciodată nu a dorit ceva rău pentru creația Sa. Un adevăr asupra căruia trebuie să reflectăm.

Rugăciunea mea ca lectura cărții de față să fie pentru mulți acel moment sublim al Regăsirii în Bunul Dumnezeu, Făuritorul Adevăratei Libertăți, prin Jertfa de la Crucea Domnului Isus Hristos.

Mulțumesc tuturor acelora care, în diferite moduri, sprijină Lucrarea ce o desfășurăm în țară și peste hotare. Împreună putem realiza mai mult și mai bine.

Se cuvine o întrebare definitorie:

Noi ce facem cu Libertatea noastră?

Advertisements

2 thoughts on “Carte de vacanta – LA EST DE LIBERTATE – romanul si prezentare video

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s