CE CREDINȚĂ VA AVEA EUROPA?

emigranti

Până anul acesta, Europa nu-și făcea griji la capitolul credință – în mare se știa: Bătrânul Continent este creștin. Așa suna afirmația. Dar azi? Sau mâine? Și acest mâine poate însemna și peste 10 ani? Fluxul sutelor de mii de emigranți care vin în Europa au înmuiat inimile europenilor, la început. Și a fost bine. Dar veștile de tot felul au stârnit diverse comentarii și au pornit semnalele de alarmă.

Cu ce credință vin acești oameni și cum se vor acomoda ei în țările noastre?

Desigur că creștinătatea își poate spune cuvântul, și mai ales cel misionar, dar cine mai se ocupă cu această chemare azi?

Care este starea bisericilor în Europa? E adevărat că sunt biserici și de 25.000 de membrii dar în Marea Britanie, de exemplu, unele devin depozite. Sau mai rău.

Situația, deloc ușoară pentru Bătrânul Continent, ar trebui să dea de gândit fiecărui credincios european. Va trebui să milităm pentru credința noastră.

Europa trebuie să se trezească și să dovedească dacă mai e creștină ori ba.

Prin comparație sunt anumiți credincioși ai altor religii care se dovedesc mult mai păstratori ai credinței. Pe vremuri Europa dădea zeci ca să nu spunem sute de misionari, unii de legendă. Astăzi? Azi unora le este greu să meargă și duminică seara la biserică.

A te întâlni cu Dumnezeu și în adunare nu este un moft, ci o dovadă de închinare.

Emigranții, după cum deja au și demonstrat-o, își cer drepturile. Drepturi de tot felul, inclusiv pe parte spirituală și lista nu va fi scurtă.

Se va face caz și de Drepturile Omului, pe drept, și libertatea religioasă va fi unul dintre punctele revendicate.

Oare nu ar trebui să ne rugăm Domnului ca situația grea din țările de unde provin emigranții să se schimbe? Așa cum noi ne rugam până în 1989 în legătură cu țara noastră?

Oare nu ar fi necear să ne rugăm Domnului pentru ca marile puteri ale lumii să ia hotărâri binecuvântate și nu politice și militare?

Terorismul făcut în numele religiei azi cunoaște cote de neînchipuit. Cum va arăta acest sumbru capitol în Europa după ce sutele de mii de emigranți vor fi aici?

Vandalizarea anumitor locuințe de către aceștia la ce capitol ar trebui pusă?

Da, ar trebui ca lumea creștină europeană să demonstreze pe toate planurile Dragostea lui Dumnezeu. Dar a mai apărut o idee ce se vrea creștinească: lasă că sunt alții care să se ocupe de asta. Ideea anterioară nu este biblică. Deci?

De Cătălin Dupu

Advertisements

3 thoughts on “CE CREDINȚĂ VA AVEA EUROPA?

  1. MAcar daca am fi avut o credinta REALA ,, dupa Cuvantul Creatorului sau dupa inima lui asa cum astea noi i-am lasat sa vina ,, tot asa in vechime au venit alcineva care nu iau inviatat nimeni ce au venit ,, cu forta adica Romani ,,, care ,,,! au schimnat toate lucrurile curate ,,! si care, ,,! au adus traditi si paganism ,, deci asa cum ,, ce cea fac acesti oameni ,, nu fac bine ,,! tot asa ,, ! si Romanani au venit si au schimbat totul si aceia au schimbat,,! cu forta ,, astea nu au putere de a schimba, ,! ! ! si totusi ,, daca ramanem asa nemiscati sa nu ne intereseze adevarul . cand va veni MAntuitorul .. vom lua,, bate.. la el sau vom da ,, cu toate lucrurile .. ,,asa cum si in ziua de astazi dam in toti aceia care vreau sa urmeze adevarul .. si unde este adevarul dupa atatea spur de ani in care sa schimbat si chiar la Evrei unde canva erau ,, un stalp .. ! acuma se pare ca si pe ei ,, oameni ,, iau ,, facut sa fie ,, ca si noi si nu mai avem un reper doar cerul .. si ce este in cer sau pe Pamant Duhul ,, sfant ,, eu nu atac pe nimeni doresc sa aflu si sa stiu care este adevarul si care e minciuna ,, ! si toti cei ma uras fara vina nu v-am dat nici un motiv de certa sau de ura ,, m-as bucura sa aud din buzele voastre adevarul ..! ,,si eu dupa un adevar as cauta si pana in fundul pamantului ,, dar toti avem in inima naostra adica putem sa simptim care este adevarul .! dar nu trebuie sa mergem dupa fiecaer duh sau invatatura ce una bazata pe cuvant ,!restul sunt credinte desarte ,,,!! si mai bine sa nu crezi in nimic decat sa crezi in minciuna ca asa daca nu crezi ,, si nu esti inpietrit ,,in propriile idei asa ai sanse ,, sa afli adevarul ..!

  2. Pingback: Maxima zilei – 5 septembrie 2015 | Istorie Evanghelica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s