IMPACTUL UNUI MIC CADOU

gustare

Unui păstor din București i-am dăruit romanul Ambasadorul și după ce l-a citit a anunțat biserica de faptul că de acum încolo va dărui lunar la doi necreștini câte o Biblie.  Romanul  spune povestea reala a transportului de Biblii din  perioada comunista romanesca si viata de zi cu zi, de dupa 1990. Textul este necesar astăzi, ca și mâine, pentru a lăsa vie amintirea acelor credincioși din România și împrejurimi, care au fost gata, cu prețul închisorii sau chiar cel al morții, să ducă la propriu mesajul Bibliei, acolo unde era atât de puțin.

Noi nu putm știi ce impact poate avea un mic cadou de inspirație creștină. Însă O Biblie, un Nou Testament, o carte creștină, un CD cu muzică creștină pot face minuni nebănuite. Poate spunem că azi omul nu mai citește. De unde? Azi se citește după interesul pe acre îl are omul pentru un anumit subiect. Iar interesul pentru veșnicie să nu uităm șade, în diverse forme, în fieacre om.

Orice lucru El îl face frumos la vremea lui. A pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei, măcar  că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu. Eclesiastul 3.11

Se prea poate să credem că fiecare român are acasă Biblia. Am rămâne surprinși să vedem că mulți nu o au, iar cine o ține în bibliotecă nu prea o citește.

A dărui constituie o experienţă care îţi va transforma viaţa, chiar dacă nu începi decât prin a-ţi dărui zâmbetul cu ceva mai multă generozitate, afirmă Colin Turner. Da, numai un zâmbet.

Să ne amintim ce ne îndemna apostoluil Pavel, fiți oameni!

“Una din marile multumiri ale vietii e sa te stii om bun” susține și Ioan Slavici.

Marele Ludwig van Beethoven  a spus fereritor la subiectl în discuție: “Nu recunosc alt semn al superioritatii decat bunatatea.” Cum își arată unii suprioritatea? Ce ne învață Biblia?

Sărbătorile prilejuite de Nașterea Domnului sunt poate cea mai bună șansă să demonstrăm iubire de aproapele și acesta nu numai pentru cei din familia noastră.

“Nimic nu ne face mai necesari in lume ca iubirea ce-o avem pentru semenii nostri” scrie titanul Johann Wolfgang von Goethe.

Un mic patron de magazine s-a pocăit. Când a venit la adunare și s-a botezat a spus: De ani de zile am magazinul nu departe de biserică dar nimeni de anici nu m-a invitat și pe mine la slujbă. șocant? Posibil.

Repetam într-o iarnă într-o sală unde era frig, de actorii şi interpreţii jucau cu gecile pe ei iar la pauze, fugeau în birou să se încălzească la un radiator. Ianuarie 1996, un orăşel de lângă Dunăre, o sală de spectacole. Am stabilit cu directorul teatrului să montăm o piesă creștină care, mai târziu avea să fie o carte, „De ce bat clopotele de Crăciun?” I-am dat textul, i-a plăcut şi au început repetiţiile în gheţar.

Se apropia şi ziua premierei şi era primul meu spectacol, în calitate de scenarist şi regizor. Nu voi uita niciodată că, de ziua mea, în acel an, stăteam în sala de teatru şi îmi suflam un picuţ de aer cald în palmele îngheţate. Dar, minunat lucru, toţi din echipă eram fericiţi. Da, fericiţi. Piesa avea o poveste care vorbea de Bunul Dumnezeu, plăcea actorilor şi speram că şi publicului.

În ziua premierei frigul nu fugise. S-a stabilit să se joace trei reprezentaţii în aceeaşi zi, copiii venind însoţiţi de profesori. Am jucat cu toate sălile pline, 800 de elevi privind la povestea jucată cu atâta dăruire de cei de pe scenă. Spectatorii au primit şi materiale evanghelistice, iar unii dintre ei, în primăvară, au mai dorit să aibă cărţi cu povestiri din Biblie. Şi nu au aşteptat deloc.

Frigul de atunci nu l-am uitat, dar nu ne-a doborât pe niciunul, pentru că bucuria copiilor a fost imensă… Reuşisem. Acest program nu a fost singular și mergem mai departe! Câțiva oameni, ajutați de Domnul Dumnezeu au putut face un impact la 800 de copii.

“Una dintre cele mai frumoase compensatii din viata este ca nimeni nu incearca cu adevarat sa ajute pe cineva fara sa se ajute, de fapt, pe sine insusi,” scrie Ralph Waldo Emerson.

de Catalin Dupu

—–

Coperta Culorile fericirii

Volumul se poate comanda on-line.

Advertisements

One thought on “IMPACTUL UNUI MIC CADOU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s