A APĂRUT SERIALUL TV CĂLĂTORIND CU ISUS

 

                                         

 

de Ioan C Dupu

Călătorind cu Isus este un serial TV creștin abia apărut în limba română, disponibil atât celor ce sunt de ani de zile pe calea credinței cât și acelora ce fac primii pași în viața spirituală. Serialul TV cuprinde 5 episoade și spune povestea unor familii din Africa, nu foarte înstărite, care se confruntă cu tot felul de probleme și la toate găsesc rezolvarea prin credința creștină.

Călătorind cu Isus poate fi folosit în mai multe feluri, unul recomandat fiind prezentarea sa la serile de studiu bibic sau lucrul cu el la întâlniri cu persoane abia întoarse la Dumnezeu. Serialul poate fi folosit de către pastori, prezbiteri, misionari, lideri de tineret, misionari și adolescenți și chiar de persoane care vor să se implice în programe de evanghelizare.   

Călătorind cu Isus este adus și difuzat în România de Biserici cu Impact, departament al Asociației Alege Viața, care distribuie în țară producțiile Jesus Film, cea mai cunoascută fiind Viața lui Isus, după Evanghelia după Luca.

Cel mai cunoscut şi vizionat film timp de mai bine de 30 de ani, Isus, va apărea din nou în România, de data aceasta remasterizat, îmbunătăţit din punct de vedere tehnic. Realizatorii filmului au dorit ca acesta să ducă mesajul lui Isus în întreaga lume, prin imaginile video. „Spre deosebire de alte filme creştine, care de multe ori nu se ajustează relatărilor Bibliei sau care conţin scene violente, acest film este o reprezentare fidelă, în stil cinematografic, a Sfintei Scripturi”, a declarat dr. Schenkel din partea producătorilor.

Fiind la capitolul media, mai prezentăm câteva producții creștine, produse de data aceasta în țară:

Accesul interzis – La 12 ani, Romica Nedelcu isi urmeaza mama in acelasi loc sumbru… Tichilesti. Va mai pleca vreodata de acolo? Descopera o viata tumultoasa!

Samson și Eva – Un poet cu renume al anilor ’80 este gata să facă o alege cutremurătoare. Cel mai bun prieten al său încearcă să îi schimbe decizia… Autoritățile sunt îngrijorate. Pe plan artistic și profesional, poetul este în frunte. Puterea secerei și a ciocanului îl sprijină cu stoicism. Eva are un cuvânt greu de spus. Dar Revoluția din ’89 schimbă multe. Acțiunea începe în 1983 și se încheie în 2006. Povestea este inspirată după un caz real.

Surprize în lanț prezintă povestea lui Fibra, un hoț de iahturi care ajunge în cele din urmă după gratii. Ana, concubina sa, a dat bine în cadru cât prietenul a fost în libertate și avea bani. Dar acum Mexicanu este partenerul de afaceri care rămâne fără posibilități de extindere și rupe prietenia. Fibra și Ana au o fetiță, iar viitorul nu este deloc fericit pentru cuplu.

Corabia misterioasă – Dupa 20 de ani, un cercetator isi aminteste de o poveste din copilarie care l-a fascinat: corabia lui Noe. A existat? Mai este? Unde? De ce? Poate fi gasita? Cercetatorul porneste in cautarea ramasitelor. In cautarea sa gaseste dovezile luiFernand Navarra si ale aviatorului rus care vazut corabia din avionul saumilitar.Productia a fost nominalizata la Festivalul international de documentar artistic si arta foto Aiud 2007.

Cartea care a schimbat lumea și La frontieră  prezintă două cazuri reale din Romania anilor 80, in legatura cu distribuţia de Biblii, interzisă de regimul de atunci.

Iată 8 producţii media disponibile lucrătorilor, bisericilor şi acelora care doresc să împărtăşească Vestea Bună într-un mod actual şi relevant.

Advertisements

One thought on “A APĂRUT SERIALUL TV CĂLĂTORIND CU ISUS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s